anyhu | #3 Kiemvos
21785
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21785,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

#3 Kiemvos

#3 Kiemvos

 

Voor Project Uitloper #3 ‘Kiemvos’ werden Annemarie Huirne en Christel Burghoorn uitgenodigd mee te doen aan de 1-dags expositie Proefopstelling bij Dynamo Expo in december 2016.
Het idee van Proefopstelling was om enkele voorgaande exposities uit de afgelopen negen jaar op culinaire wijze de revue te laten passeren. Hierdoor ontstond eetbare kunst en vormgeving.
Inspiratie voor De Kiemvos werd gehaald uit de exposities: Knollenland van Merlijne Marell in juli 2015 en de expositie Over dracht van Jasmijn Miltenburg & Lydia van de Streek in juli 2013.

De vos komt voor in sprookjes en fabels en de pels van de vos werd vroeger als pronkstuk om de hals gedragen. De plantaardige kiemvos is vooral een teruggrijpen naar het originele idee van Annemarie en Christel om eetbare planten te laten groeien op kleding.
Ditmaal met het idee de natuur, de tuin, je eten tijdelijk te kunnen dragen als accessoire, want bij het kiemproces is de vergankelijkheid onvermijdelijk.
Tijdens deze 3e editie is er ook geƫxperimenteerd met natuurlijke kleurstoffen.
(foto: Annemarie Huirne)

Category

Project Uitloper

Tags
kiemproces, natuurlijke kleurstoffen, Proefopstelling Dynamo Expo, uitloper, vossenbontkraag